Sluit menu

Fantastische kerstvakantie voor Waals toerisme

2019-01-18

Het Waals toerisme blikt tevreden terug op een drukke kerstvakantie. Dat schrijft De Standaard.

De cijfers van het Waals Toerismeobservatorium geven een bezettingsgraad van meer dan 65 procent aan in de hotels en andere slaapplaatsen in de periode van 22 december tot 3 januari. Dat is een stijging van 7 procent, ondanks het regenweer.

De provincie Luxemburg profiteerde van de beste bezettingsgraad (71,2 procent), de provincie Namen kende de grootste stijging van het aantal bezoekers voor attracties (+68%). Vooral te danken aan de enorm populaire Grotten van Han.

Ook meeprofiteren van dé toeristische trekpleister van de Ardennen? Ontdek ons investeringsproject vlakbij de Grotten van Han.

Bricks & Leisure wenst je een schitterend 2019!

2019-01-07

Het hele Bricks & Leisure-team wenst je een fantastisch 2019 met een perfecte gezondheid, een waaier aan vervulde dromen en een mooi rendement op uw vastgoedinvestering! 

Maak er een geweldig jaar van!

 

Nederlandse hotelmarkt is booming

2018-12-12

Het toerisme in Nederland kende een fantastisch 2018. Volgens de verwachtingen zal het aantal logies-overnachtingen afklokken op 116,4 miljoen. Dat is ruim 4% procent meer dan vorig jaar, en ook de voorspellingen voor 2019 ogen uitstekend

De abnormaal mooie zomer gaf de cijfers hoogstwaarschijnlijk nog een duwtje in de rug, maar het valt al enkele jaren op dat het Nederlandse toerisme in de lift zit. Zo telde Amsterdam in 2013 nog 567.000 hotelgasten, vijf jaar later oversteeg dat aantal het miljoen.

Aziatische markt

Nederland wordt alsmaar populairder bij haar buurlanden en bij Spanjaarden. In 2017 kwamen al zo’n 445.000 Spaanse toeristen naar Nederland, in 2018 zal dat aantal nog hoger oplopen. Ook het toerisme vanuit Azië en Amerika neemt al jaren toe. Sinds 2012 steeg het aantal Aziatische overnachtingen met 85 %, terwijl het aantal hotelgasten uit de VS met 12% toenam. Dat een reisje tussen Amerika en Europe heel wat toegankelijke is geworden, wakkerde die stijging verder aan.

Wat brengt 2019?

Ook voor het komende jaar worden positieve cijfers voorspeld. ABN-Amro verwacht een stijging van 3,9% procent, en ook de nabije toekomst ziet er rooskleurig uit. De wereldbevolking en welvaart groeien, reizen wordt toegankelijker en ‘millennials’ blijken veel reislustiger dan vorige generaties. Zeker de Aziatische markt staat op ontploffen, want tegen 2025 zal het aantal Chinese en Indische middenklasse consumenten oplopen tot 900 miljoen. De kans is reëel dat zij de Europese toeristenmarkt binnenkort overspoelen.

Meeprofiteren van het bloeiende toerisme? Neem een kijkje op onze projectenen ontdek welke investering perfect bij u past.

Bron: www.insights.abnamro.nl

 

 

Geslaagd auditcomité ibis Budget Brugge-Jabbeke hotel

2018-11-27

Afgelopen zaterdag, 24 november, vond de tweejaarlijks vergadering met het auditcomité van het ibis Budget hotel in Jabbeke plaats. Samen met de 4 auditcomité leden, die tevens ook deel uit maken van de mede-eigenaars van het hotel, overliepen we de cijfers van de afgelopen half jaar. Als resultaat: tevreden eigenaars! Vanaf het eerste jaar na opening genieten al onze 80 eigenaars van een mooie winst. Alle huurders hebben betaald en niemand had te maken met leegstand.

‘Brave spaarder’ is in tien jaar 15% armer geworden

2018-11-19

Wie de voorbije jaren zijn spaargeld netjes op een spaarrekening heeft gezet en het niet heeft gespreid over beleggingen, heeft zijn centen fors in waarde zien dalen. In tien jaar tijd is de waarde ervan met ruim 15% gedaald, zo berekende het magazine ‘De Belegger’. “De meeste Belgen beseffen te weinig dat hun slapend geld elke dag minder waard wordt”, zegt onafhankelijk financieel analist Gert Bakelants. Bron: HLN.be (17/11/'18)

Vastgoed is historisch gezien de veiligste investering. Bekijk onze projecten en ontdek welke investering het meest geschikt is voor u.

Het bruist weer in Spa!

2018-11-14

Ooit trokken tsaren en markiezen naar het Belgische kuuroord Spa om er te genezen van kwalen. Aan die glorietijd kwam een einde en verval trad in. Nu, 150 jaar later, krijgen de badhuizen hun allure terug.
Het toerisme in Spa herleeft, en dat merken we ook in het Radisson Blu Balmoral Spa hotel! De afgelopen 3 jaar steeg de RevPar (Revenue per available room) van €62,69 in 2015 naar €73,83 in oktober 2018, wat zich vertaald in een stijging van maar liefst 17,8%. Fantastisch nieuws voor onze eigenaars. 

Lees het volledige artikel.

Buitenlandse toeristen vinden massaal de weg naar ons land: recordcijfers voor eerste helft 2018

2018-10-31

"2017 was een recordjaar voor de Vlaamse toeristische sector in ons land, maar 2018 zou dat record wel eens kunnen breken. In de eerste zes maanden van dit jaar waren er meer dan 14 miljoen overnachtingen, ruim één miljoen meer dan in dezelfde periode in 2017 (+8 procent). De groei komt vooral van de buitenlandse toeristen, en die komen zowel massaal uit onze buurlanden als uit Amerika of Azië. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de Vlaamse toeristische sector." Bron: VRT Nieuws

Uitstekend nieuws voor onze hoteleigenaars!

UPDATE: werkzaamheden Park Inn by Radisson hotel in Luik

2018-10-22

De werkzaamheden aan het Park Inn hotel in Luik zijn in volle gang. 
Momenteel wordt gewerkt aan de kelder. Begin januari 2019 zouden deze werken afgerond zijn, om aan het gedeelte boven de kelder te kunnen beginnen.

Benieuwd naar de investeringsmogelijkheden in het Park Inn by Radisson hotel in Luik? Neem een kijkje op de projectpagina
Wees er snel bij! Er zijn nog maar enkele kamers beschikbaar. 

ibis Styles Han-sur-Lesse wordt Mercure Han-sur-Lesse

2018-10-16

We zijn trots u aan te kondigen dat er vorige week een akkoord is gesloten met Accor Group waarbij het hotel Château de la Lesse in Han-sur-Lesse geëxploiteerd zal worden onder het merk Mercure en niet een ibis Styles hotel wordt. Dit wilt zeggen dat het ook een 4*sterren hotel zal worden.
Wij zijn van mening dat Accor/Mercure, naast de klassieke hoteluitbating, meer knowhow en ervaring heeft in het aantrekken van bedrijven en organiseren van events, wat de opbrengsten van het hotel en de eigenaars enkel ten goede kan komen.

Eerstesteenlegging ibis Styles Château-de-la-Lesse hotel in Han-sur-Lesse

2018-10-05

Op 1 oktober 2018 werd de symbolische eerststeenlegging van het ibis hotel in Han-sur-lesse bijgewoond door minister van Mobiliteit François Bellot (MR), Corine Mullens, waarnemend burgemeester van Rochefort (MR-IC), Brigitte Malou, CEO van de Grotten van Han en Thomas Lecluse, CEO van Bricks and Leisure. Het hotel telt 117 kamers waarvan 48 familiesuites en opent volgens de planning midden 2020 zijn deuren. Deze eerstesteenlegging werd ook opgepik in de pers: Lees het artikel

Investeren in dit ambiteuze project is nog steeds mogelijk: Ontdek het project 

Belgische hotelmarkt verrassend snel hersteld van de gevolgen van de aanslagen in 2016

2018-10-01

De Belgische hotelmarkt zit weer in de lift na de aanslagen in Brussel in 2016. Dit blijkt uit het jaarlijkse HOSTA rapport van adviesbureua Horwath HTL. De bezettingsgraad, die in 2017 sterk was gedaald, is weer terug op het niveau van voor de aanslagen. Ook de gemiddelde kamerprijzen laten weer een stijging zien. 

De bezettingsgraad van de hotels in België is gestegen van 66,1% in 2016 tot in 71,7% in 2017, zo blijkt uit de analyse van Horwath HTL. Vóór de aanslagen, in 2015, was de bezettingsgraad nog 72,8%. In 2018 stijgt de bezettingsgraad naar verwachting verder door naar 73,6%. (Bron: www.hospitality-management.nl)

Uit cijfers van 2017 blijkt dat hotelvastgoed één van de meest inflatiebestendige vastgoedbeleggingen is

2018-09-24

Per beschikbare kamer hebben hotelgasten gemiddeld 6,6% meer betaald in 2017 dan in 2016. Dat is het beste bewijs dat hotelvastgoed één van de meest inflatiebestendige vastgoedbeleggingen is.

Ter vergelijking: in seniorenvastgoed is de prijs bijna niet gestegen want de pensioenen zijn niet gestegen. In klassiek vastgoed is de stijging slechts 2% geweest want dit is wettelijk geregeld met de index.

Hotels maken in Nederland met €59 per kamer per dag hoogste winst ooit

2018-09-13

De Nederlandse hotels hebben nooit eerder zo’n topjaar gedraaid als in 2017. De omzetten, winsten, bezettingsgraden en de kamerprijzen blijven maar stijgen en pieken tegen historisch hoge niveaus aan. Dat blijkt uit het HOSTA 2018 rapport van adviesbureau Horwath HTL dat eerder deze week naar buiten kwam. Het winstpercentage steeg gemiddeld naar 40,5%. Omgerekend is dit €59 per hotelkamer per nacht. Uitstekend nieuws voor de hotelvastgoedmarkt! (Bron: Vastgoed Journaal) 

Radisson Blu Balmoral in Spa haalt een bezettingsgraad van 82% in de maand augustus

2018-09-04

Het Radisson Blu Balmoral hotel in Spa haalde een bezettingsgraad van 82% in de maand augustus!
De provincie Luik doet het traditioneel heel sterk in augustus dankzij de Formule 1, dat nu reeds verzekerd is tot in 2021.

Geslaagd Formule 1 weekend voor het Radisson Blu Balmoral hotel in Spa

2018-08-29

Het Formule 1 circus streek afgelopen weekend neer aan het circuit van Spa-Francorchamps. Naar jaarlijkse gewoonte is dit ook een druk weekend voor ons Radisson Blu Balmoral hotel in Spa, dat maar liefst 5 dagen volgeboekt was! Het hotel had zelfs de eer om de organisatoren van de FIA te ontvangen.

Het in december geopende hotel ibis Budget Brugge - Jabbeke haalt een bezettingsgraad van 85% in de maand juli!

2018-08-20

Wist je dat in ons pas geopende hotel in Jabbeke de bezetting 85% was over de maand juli?  Schitterend nieuws voor onze eigenaars. De brutowinst was in juli 73.000 euro*, omgerekende bruto winst per kamer (GOP) = 867 euro per kamer.

*Cijfers uit het verleden vormen geen garantie voor de toekomst.

Kamerrenovaties Radisson Blu Spa Balmoral zorgt voor hogere kamerprijzen

2018-08-10

Goed nieuws! Dankzij de kamerrenovaties in ons hotel in Spa is de gemiddelde kamerprijs in juli 2018 met 21 euro gestegen tegenover juli 2017. De kosten bleven gelijk, dat is 21 euro per nacht meer winst deze maand voor onze eigenaars.

 

Een weekje vakantie in Holiday Suites Hengelhoef voor de kinderen van het SOS Kinderdorpen project 'Het Simbahuis'

2018-07-18

De kinderen van Simbahuis, het SOS Kinderdorpen project waar Bricks and Leisure haar schouders onder zet, verbleven tijdens de zomervakantie een weekje in Holiday Suites Hengelhoef!
Ze genoten van vijf heerlijke dagen met veel zon, plezier en waterpret! 

Een geslaagde zomerbarbecue voor Bricks and Leisure klanten!

2018-07-09

Afgelopen donderdag organiseerde Bricks and Leisure een gezellige barbecue voor al haar klanten. Het doel: Op een informele en gezellige manier ervaringen delen onder de mede-investereerders, updates geven en vragen beantwoorden over de huidige projecten, en uiteraard genieten van een heerlijke barbecue!

Bedankt voor de massale opkomst! 

Uitstekend nieuws voor het Holiday Inn Express hotel in Parijs: Disney gaat 2 miljard investeren in Disneyland Parijs

2018-07-02

The Walt Disney Company gaat 2 miljard euro investeren in zijn pretpark bij Parijs. Met deze investering zet The Walt Disney Company nogmaals het geloof in het potentieel van de regio kracht bij. Ook voor onze mede-eigenaars van het nabijgelegen Holiday Inn Express hotel is dit uitstekende nieuws: een uitbreiding van het pretpark zorgt voor meer toeristen!

Nog nooit zoveel toeristen in Vlaanderen!

Vlaanderen stevent naar alle waarschijnlijkheid af op een recordaantal toeristen en overnachtingen in 2018. Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Nog niet alle cijfers zijn bekend, maar in de eerste negen maanden van dit jaar mocht Vlaanderen 10,6 miljoen toeristen ontvangen, goed voor zo'n 20,68 miljoen geboekte overnachtingen. Dat zijn er 1,1 miljoen méér dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral Nederlands, Duitsers en Fransen vinden massaal hun weg naar het Noordzeelandje.

Schitterend nieuws voor onze eigenaars!

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.